Keitä me olemme?

Sanna:

Siinäpä vasta hyvä kysymys! Tuohon kysymykseen en osaa vieläkään vastata, vaikka takana on jo aikamoinen liuta vuosia sekä naisena, äitinä, opettajana, että valmentajana. Osaisin paremminkin vastata kysymykseen kuka minä EN ole.

En ole kaavoihin kangistunut opettaja, en kateederilta viisauksia lateleva lehtori enkä yksinäni puurtava kollega. Innostun uusista asioista ja ilmiöistä, saan voimaa kehittämisestä ja uudistumisesta ja näen meidät kaikki osana sosiaalista koneistoa, joka voi toimia vain yhdessä.

Viisitoista vuotta sitten olin innostunut oppikirjailusta, kieliyhdistystoiminnasta, yrittäjyyskasvatuksesta ja verkko-oppimisesta. Sen jälkeen fokus on vähitellen vaihtunut yksittäisen opettajan puuhastelusta koko työyhteisön kehittämiseen. Käymäni tiimivalmentajakoulutus on avannut silmäni lopullisesti yhteisön voimalle.


Kimmo:

Olen kehittäjä – olen suunnitellut, toteuttanut ja johtanut erityyppisiä kehityshankkeita aikuiskoulutuksen, alue- ja toimialakehittämisen tonteilla jo yli 25 vuoden ajan. Suurimman osan tästä ajasta toimin myös yliopiston kehitysyksikön johtajana, joten tulosvastuullinen toimintatapa on selkäytimessäni.

Oli toimiala mikä tahansa, innovaatiot ja innovaatiotyö ovat aina olleet agendalla – ja digitaalinen transformaatio, joskin aina ihmisen näkökulmasta. Varsinkin avoin sosiaalinen innovaatio ja osallistavat menetelmät ja prosessit ovat sydäntäni lähellä.

Nykyisin olen myös tutkija – työn alla on väitöskirja demokraattisista innovaatioista, ja nimenomaan ihmislähtöisen muotoiluajattelun potentiaalista avoimen ja osallistavan hallinnon ja päätöksenteon toteuttamisessa.

Ja lopuksi olen lueskelija ja pohdiskelija – maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ja se tekee jokaisesta päivästä jännittävän.

Kimmo Rautanen

Näistä lähtökohdista kehitämme, koulutamme ja valmennamme muitakin.

Jos haluat nähdä tarkemmin mitä olemme tehneet, löydät meidät myös LinkedInistä. Nimemme toimivat linkkeinä.

Sanna ja Kimmo

Täälläkin olemme kouluttaneet tai valmentaneet